Kremasti sladoled od kafe (bez jaja)

by | 5 Juna, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

3 kašike instant kafe
nekoliko kašičica vode (da se kafa rastvori)
200 ml kondenzovanog mlijeka
600 ml slatke pavlake

Kako se pravi kondenzovano mlijeko pročitajte OVDJE

Priprema:

1. Rastvoriti instant kafu u malo vode. Kondenzovano mlijeko umutiti pa dodati kafu i još jednom sve sjediniti.
2. U većoj posudi umutiti slatku pavlaku, a zatim dodati prethodno pripremljenu smjesu.
3. Sve dobro sjediniti i sipati u plastičnu posudu. Ostaviti u zamrzivač da se dobro prohladi, najmanje dva sata. Smjesu promiješati s vremena na vrijeme.
4. Sladoled servirati kada se potpuno ohladi i stegne.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.