Mrvičasta pita od jabuka

by | 31 Januara, 2014

pita-od-jabuka

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 g šećera
  • 200 g margarina
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica đumbira
  • prstohvat soli
  • 2 kašike milerama

Za fil:

  • 6 jabuka
  • 1/2 limuna
  • 6 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:
Tijesto:
1. Umutiti margarin, mileram, šećer i jaje.
2. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo, đumbir i so.
3. U umućenu smjesu sa margarinom postepeno dodavati sjedinjene suhe sastojke mijeseći ručno dok se ne dobije glatko tijesto. Umješeno tijesto podeliti na dva dijela pa jedan dio ostaviti u zamrzivaču, a drugi u frižideru da miruje 60 min.

Fil:
Jabuke oguliti i isjeći na kriške. Preliti ih sokom od limuna, posuti smeđim šećerom i cimetom pa polako promiješati.

Finalni postupak:
1. Manje okrugle modle za pitu nauljiti.
2. Tijesto iz frižidera istanjiti na debljinu od 0,5 cm i njime obložiti dno i bočne stranice kalupa za pitu.
3. Preko tijesta rasporediti fil od jabuka, a zatim narendati tijesto izvađeno iz zamrzivača. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.