Oblande sa tri fila

by | 4 Februara, 2013

Sastojci:

4 lista oblande

Za fil I:

  • 200 g mlijeka u prahu
  • 1 dl vode
  • 150 g šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 100 g kokosa
  • 150 g margarina

Za fil II:

  • 2 jajeta
  • 170 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g margarina
  • 100 g mljevenih oraha
  • 50 g žele bombona
  • 150 g mješanog suhog voća

Za fil III:

  • 1 dl vode
  • 150 g margarina
  • 150 g šećera
  • 200 g mljevenog keksa
  • 2 kašike čokoladnog likera

Način pripreme:

Fil I:

1. U manjoj šerpi sjediniti vodu, šećer i vanil-šećer pa kuhati dok se ne dobije gusti sirup.
2. U sirup dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
3. Potom dodati mlijeko u prahu i kokos pa dobro izmiješati kako ne bi bilo grudvica.

Fil II:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i šećer te kuhati na pari miješajući sve dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Dodati izlomljenu čokoladu i margarin, pa nastaviti sa miješanjem dok se ne otope.
3. Na kraju dodati mljevene orahe, sjeckane žele bombone i suho voće, te polako promiješati varjačom.

Fil III:

1. Sjediniti vodu i šećer pa kuhati dok se ne dobije rjeđi sirup.
2. Zatim dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
3. Na kraju dodati liker od čokolade i mljeveni keks te dobro izmiješati varjačom.

Finalni postupak:

1. Prvi list oblande premazati filom I i preklopiti listom oblande. Potom naneti fil II i preklopiti trećim listom oblande. Na kraju premazati filom III i završiti oblandom.
2. Filovane oblande ostaviti u frižideru da se stegnu a zatim ih isjeći na štangle.

Izvor: Dobra hrana

Komentar(1)

  1. Eva kaže:

    Krásne pozdravenie zo Slovenska.
    Tento zákusok  sa mi veľmi páči. Ak sa mi podarí správne peložiť, určite vyskúšam.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.