Rolane buhtle s čokoladom i narandžom

by | 8 Decembra, 2016
Foto: Joanna  Jablonska

Foto: Joanna Jablonska

Sastojci:
40 g svježeg kvasca
500 g brašna
80 g maslaca
60 g šećera
2 žumanca
so
2 dl mlijeka
Fil:
narandža
80 g šećera
vanilin-šećer
prstohvat cimeta
žlica džema od narandže
150 g čokolade
šećer u prahu

Priprema:
Zamrznite cijelu prokuhanu i ohlađenu narandžu s korom.
U prosijano brašno razmrvite maslac, dodajte šećer, žumance i kvasac. Umijesite glatko tijesto i ostavite na toplom dok mu se volumen ne udvostruči.
Otopite kocke čokolade i pomiješajte s naribanom narandžom, vanilijom, džemom, cimetom i šećerom.
Tijesto premijesite i razvaljajte na pola centimetara debljine, premažite filom i savijte u usku savijaču promjera 3 cm. Izrežite na ploške širine 2 cm i položite ih na lim obložen papirom za pečenje.
Pecite na 200°C, oko 30 minuta. Kad se malo ohlade pospite šećerom u prahu.

IZVOR: 24SATA.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.