Šareni rolat

by | 13 Maja, 2013

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 100 g šećera
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 400 g džema od jagoda
  • 3 dl slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 banane

Za dekoraciju:

  • 2 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Bjelanca odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke sa preostalim šećerom pa dodati snijeg od bjelanaca i promiješati. Zatim dodati brašno, gustin i polako promiješati varjačom.
3. Pripremljenu smjesu podijeliti na 2 dijela pa u jedan dio dodati čokoladu u prahu i promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega naizmenično žutu i braon smjesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu.
5. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag a zatim dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
6. Omekšalu koru razviti i premazati džemom od jagoda. Zatim rasporediti šlag od čokolade i uzdužno utisnuti 2 banane. Koru pažljivo urolovati.
7. Posebno umutiti preostalu slatku pavlaku i premazati rolat.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.