Slatki mafini sa jogurtom

by | 30 Maja, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

3 jajeta
125 g putera
200 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanilije
400 ml jogurta
120 ml mlijeka
370 g brašna
1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Omekšali puter pjenasto umutiti sa šećerom u prahu. Dodati ekstrakt vanilije, jedno po jedno jaje i neprekidno mutiti masu.
2. Dodati jogurt i mlijeko i lagano promiješati sastojke.
3. U posebnoj posudi prosijati brašno, dodati so i prašak za pecivo pa promiješati.
4. Zatim, tome dodati umućene tečne sastojke i umutiti da se dobije svilenkasta i vazdušasta masa.
5. Tijesto sipati do 2/3 prethodno podmazanih kalupa za mafine. Nekoliko puta, s male visine, ispustiti kalup kako bi se tijesto što bolje rasporedilo.
6. Peći u ugrijanoj rerni na 180ºC oko 35 minuta.
7. Pečene mafine izvaditi da se prohlade, a zatim izvaditi iz kalupa i poslužiti po želji.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.