Starinske dalmatinske fritule s grožđicama

by | 22 Decembra, 2018

Sastojci:

500 g brašna
25 g kvasca
2 jaja
50 g suhih grožđica
200 ml mlijeka
0,5 dl rakije
1 kašikca ulja
60 g šećera
prstohvat soli
korica od limuna
šećer za posipanje
ulje za prženje

Priprema:

U posudu s malo mlakog mlijeka rastopiti kvasac uz dodatak 1 kašike šećera i staviti na toplo da se digne. U posudu staviti prosijano brašno, razmućena jaja, grožđice, smokve narezane na kockice, rakiju, ulje, mlijeko i ribane korice od limuna. Na kraju dodati kvasac, te od svega umijesiti tijesto i pustiti ga da se diže na toplom mjestu 30 minuta. Gotovo tijesto uzimati kašikom i stavljati na vruće ulje, te pržiti na laganoj vatri dok fritule porumene s obje strane. Pržene fritule staviti u zdjelu, posuti šećerom, te poslužiti tople.

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.