Štrudla od bundeve

by | 5 Oktobra, 2018

Sastojci:

Tijesto
3/4 glatkog brašna
3 dl mlake vode
1 dl ulja
2 kašičice soli
Fil:
1 kg naribane bundeve
1/2 kg naribane jabuke
malo cimeta po želji
smeđi šećer po ukusu

Priprema:

Umijesiti tijesto, premazati ga uljem da se ne stvori korica i ostaviti ga da odstoji sat do dva.

Razvući tijesto na stolnjaku tako da se povlači dlanovima prema rubovima. Premazati ga uljem pomiješanim s malo mlijeka.

Pomiješati sastojke za fil, rasporediti po tijestu, zarolati pomoću stolnjaka pa razrezati štruce i složiti ih u pleh. Štrudle premazati kiselim vrhnjem i peći na 180 do 200 stepeni oko pola sata.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.