Voćne palačinke

by | 20 Augusta, 2013

Palacinka

Sastojci:
Za kore:

  • 4 bjelanceta
  • 5 žumanjaka
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 40 g putera

Za fil:

  • 3 kesica šlaga
  • 2 narandže
  • 1 ananas
  • 2 kivija
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:
Kore:

1. Bjelanca i šećer umutiti, dodati otopljen puter, žumajke, gustin, brašno i so, pa lagano promiješati varjačom.
2. Pripremljenu masu sipati u poslastičarski džak. Pleh prekriti papirom za pečenje, pa u njega istiskivati fi l iz poslastičarskog džaka oblikujući krugove.
3. Formirane palačinke peći u prethodno zagrijanoj pećnici 8 minuta na 200 °C dok blago ne porumene. Pečene palačinke izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohlade.

Fil:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti šlag prema uputstvu s kesice.
2. Ananas, kivi i narandžu oljuštiti pa isjeći na kocke.

Finalni postupak:

1. Pomoću poslastičarskog džaka nanijeti šlag na polovinu svake kore, preko posuti miješano voće, te opet premazati sloj šlaga.
2. Ovako pripremljenu palačinku preklopiti napola i posuti šećerom u prahu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.