Ovog vikenda zasladite se ukusnom tortom s bijelom čokoladom i jagodama

by | 22 Jula, 2023

Kada pomislimo na izradu torte, često nam je prva pomisao kako sam proces dugo traje i da nemamo vremena. No, ono što ovu slasticu stavlja na vrh jeste činjenica da se ne peče i vrlo je jednostavna za pripremu

Osim što se ne peče, ovu tortu jednostavno ćete spremiti u zamrzivač i čekati da se stisne. Dok čekate, vrijeme iskoristite za razmišljanje o dekoraciji. Dodati joj možete nožem nastruganu bijelu čokoladu, preljev od jagoda ili jednostavne, ali efektne svježe jagode.

Šta vam je potrebno?

Sastojci:

  • 6 žumanjaka
  • 250 g šećera
  • 250 g jagoda
  • 750 ml vrhnja za šlag
  • 250 g bijele čokolade

 

Donosimo recept za preukusnu brzu poslasticu od malina, chia sjemenki i čokolade

Priprema:

Istucite žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi. Operite jagode, uklonite im listiće pa ih zgnječite viljuškom. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima. Umiješajte zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte rastopljenu čokoladu preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.

 

 

ljepotaizdravlje.ba

Lilechka75 / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.