Bog i ja, magija

by | 7 Maja, 2018

Pomislila sam da vam opišem svoj uobičajeni dan i pobrojim sve što uradim od ujutru do ponoći, da pokažem tu slojevitost pokušaja da stigneš, ispuniš, umreš gdje treba, radiš s ljubavlju, voliš i kad ne znaš da li te vole, daš sve onima do kojih ti je stalo i pobijediš igre uma tako što sa umom nikada ne pregovaraš.

Previše je toga za jednu kolumnu, ali željela sam da vam pokažem tu igru života, da vidite koliko smo zajedno u njoj Bog i ja. Nikada ne bih mogla sve ovo sama. I život svakoga od nas je dovoljan dokaz da je Bog uvijek tu sa nama.

Bojana Blažević

Rekli su da je ovo sudbinska godina. I ne, to nije razlog što više nego ikada vjerujem u sudbinu. Razlog je magija, previše očigledna da bih je propustila. U posljednjih osamdeset dana moj život je dotakla Božja ruka, promiješala stvarnost kao mikser šlag pjenu i kreirala gustu smjesu najšarenijih manifestacija.

Prva – sada imam savršenu pomoć u kući i to je lavica koja je brižno čuvala moju curicu dok je bila mala i divno podstakla razvoj njene kreativnosti.

Druga – Bog mi je poslao veliki blagoslov, moju divnu asistenticu Tamaru. Još jedna lavica. Gledajući je, gledam mlađu verziju sebe i sve one osobine koje sam imala, napustila i sada ih ponovo integrišem. Ona je komunikacijski anđeo Životnog ateljea i zajedno smo počele kreirati čuda kojima se i same čudimo.

Magična trojka – nakon godišnjice odbijanja i premišljanja rekla sam “da” i prihvatila da radim za medicinsku laboratoriju Konzilijum. Toliko se radujem svemu što ćemo ostvariti, a ostvarićemo ono što nam je svima potrebno – podići brigu o sebi na još viši nivo, postati još svjesniji svojih supermoći, uticaja koji svi imamo jedni na druge i na divnu otkačenu planetu na kojoj živimo.

Ah ta četvorka – moji polaznici i ja smo blagoslovljeni novim prostranim prostorom Holističkog centra “Ananda”, u koji smo smjestili naš joga studio Životni atelje. Da zabava bude potpuna, raniji prostor joga studija ću pretvoriti u zelene kreativne kancelarije laboratorije.

I čista petica ide za… zajedništvo. Togetherness. To je prvo životno iskustvo koje još ne znam opisati riječima. Znala sam šta su prijateljstvo, veze, brakovi, ali za zajedništvo ranije očito nisam bila spremna.

Trenutno se osjećam kao da sam na najinteresantnijem putovanju u zemlju u kojoj ranije nisam bila. Sve što se dešava je nepoznato. Nepoznata mi je nesebičnost koja raste u meni. Nepoznato mi je činiti nešto sa samo jednim motivom, jer ti je stalo do nekoga, jer želiš da budeš uz nekoga, jer želiš da budeš puzla nečije sreće. Nepoznato mi je ponovo pratiti svoje srce, koje je toliko izranjavano da je zaboravilo da još ima želje. Nepoznato mi je biti ono što jesam i da je to odjednom tako lako i da funkcioniše i za mene i za druge. Nepoznato mi je da čujem riječi “vjerujem ti” i da ih osjetim u srcu…

Pa čestitam, Bože, na svakom blagoslovu, naročito na onom koji me uhvatio za ruku i poveo izvan pećine u koju sam bježala. Taj blagoslov računam kao dupli. Najgori su oni zatvori za koje ne znate da se nalazite u njima. I onda kad ne trebate nikoga, kada sto posto ne trebate nikoga, trebate baš tog nekoga. To je ta igra života.

Kolači istine:

Izgovarajte svoju istinu bez obzira na to kako će je drugi prosuđivati.

Naučite da postavljanje granica nema veze s postavljanjem granica drugima i distanciranjem od drugih, već s vašim osjećajem i unutrašnjim poštovanjem svojih granica.

Posmatrajte pažljivo magiju koja se dešava kada osobi date dovoljno prostora da bude baš ono što jeste. Ta osoba ste prvo vi sami.

Komentar(1)

  1. SpaIntimo kaže:

    Nama je svaka godina sudbinska….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.