Ljetna šema

by | 14 Augusta, 2013

Lalala lala laaaaaaa…

dobar_lik2Sjeća li se neko blago retardirajućeg hita grupe Zana „Leto“? Pjesma je užasno fenomenalna, ili fenomenalno užasna – ne znam više ni sam. Omatorio sam, a to znam po tome što mi je sve što datira iz vremena mog djetinjstva postalo dobro, čak odlično.

Oko mene šetaju mladići, nema sumnje neki će mi prići. A ja dobra devojka, ne znam šta su letnje šeme.

Ove pjesme sam se sjetio jer sam opet malo odvajao uho i bio Ilija Čvorović nad tuđim razgovorom. Jedna drugarica savjetuje drugu na temu Lakih Ljetnih Romansi. Nikad pogrešniji savjet nisam čuo! Došlo mi da se umiješam, ali bih popio samo šamar i dobio naramak potpuno ispravnih zgražavanja i prijekora što prisluškujem tuđe razgovore.

E, zato sam ja to lijepo zapisao na salvetu pa pravac tastatura i LjZ blog. Cura ima da dobije bolji savjet, iako ga od mene nije tražila.

„Moraš biti jako oprezna pa ako to sve bude… I ako bude valjalo onda ćeš lako dalje… blablabla…“ Ne, nikako! Sve suprotno! Nemoj biti koka Prisi iz crtaća o pijetlu Sofroniju. Savjet treba zapravo da glasi:

Moraš biti maksimalno neoprezna i ako bude valjalo i ako ne bude valjalo, to je to. Hvala, doviđenja!

Ljetna šema nije početna faza operacije Duga Veza i Brak. Ne kažem da ne može biti, ali ne treba s tom agendom ići u akciju. Znaš kako se ono kaže: What happens in Buljarice, stays in Buljarice. E, shodno tome, molim da se svemu pristupi lagano i insistiram da se ponese kondom. To je sve.

Nemojte se, kao preslatka gastarbajterska kći i ja, tupavo dogovarati da se i slijedeće godine nađete baš kod ove gomile automobilskih guma, isto 7. avgusta, u suton. Jer, budimo realni, do tada ćete biti dvije sasvim druge osobe, a i čak i turistički radnici ponekad uklone bačene gume s plaže.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.