Samački vodič kroz Dan Z

by | 1 Marta, 2016

Fotografija0299Prije svega, zapamtite da niste sami… Doslovno postoje milioni single ljudi koji prolaze kroz istu situaciju kao i vi. Naime, istraživanja pokazuju da trenutno ima više samaca nego bračnih parova. Iskoristite ovu statistiku u svoju korist…

OK, gotovo je sigurno da ćete biti sami na Dan zaljubljenih i polako vas je počela obuzimati panika. Ipak, čini mi se da se samci puno bolje provedu tokom ovog nazovipraznika ljubavi. Nemojte me shvatiti pogrešno, volim svoju djevojku najviše na svijetu, ali vrlo dobro poznajem obje strane medalje, pa ću biti toliko slobodan sugerisati vam zašto je bolje biti solo tog dana u februaru.

Uz rođendane i godišnjice, Dan zaljubljenih je vjerovatno najstresniji događaj godine koji može zadesiti osobu u vezi. Obožavam ugađati svojoj djevojci, ali očekivanja koje nam društvo tog dana nameće jesu astronomska i nepravedna. S druge strane, ako ga na to ne podsjete sladunjave “navlakuša” reklame, samac neće biti ni svjestan tog posebnog dana, niti bremena koje mi “zauzeti” nosimo sa sobom.

Pomislite samo na sav novac koji mi “obvezani” moramo potrošiti na cvijeće, večere i čestitke, što su proizvele kompanije koje tako strasno propagiraju nužnost ovog izrazito komercijalnog praznika. Bombonijere i čokolade poručuju nam da ih moramo kupiti kako bi partnera učinili sretnim i većina nas zagrize mamac. Srećom po vas, moji single prijatelji i prijateljice, takođe nećete morati potrošiti stotine maraka na ubrzane večere u prenatrpanim restoranima. Potrošite taj novac na sljedećih pet osoba koje vam se svide, počastite sebe novim mobitelom, ili spasite sirotište od rušenja.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Ako tog dana svratite do romantičnog italijanskog restorana, ispunjenog sretnim zaljubljenim parovima (kao što smo moja djevojka i ja), nećete izdržati duže od 10 minuta prije nego što počnete moliti za nesavladivim zalogajem koji će vam upasti u dušnik i ugušiti vas. Ali ako provedete veče u baru ili klubu u kojem će biti i drugi samci, prilike za nova poznanstva će vam se ukazivati cijelu noć. Naravno, pojedinci će biti ogorčeni što još jedan praznik provode bez nekoga koga mogu nazvati “svojim”, a drugi će očajnički pokušavati privući pažnju, uvjereni da moraju nekoga “uhvatiti”. Većina će ipak prihvatiti svoju samotnjačku sudbinu, kao što bi i vi trebalo da prihvatite, i jednostavno se dobro zabaviti. Ako ne upoznate nekog novog i zanimljivog na Dan zaljubljenih – ili se niste dovoljno potrudili, ili ste izabrali pogrešno mjesto za zabavu. Tek ste izašli iz ozbiljne veze i jednostavno niste u stanju da upoznate nekog novog? U krajnjem slučaju, Dan zaljubljenih može biti dobar izgovor da se vidite sa starim društvom. Zauzeti parovi moći će uživati u lijepom obroku i filmskom online maratonu i za 60 godina u staračkom domu, ali jetre vaših prijatelja, međutim, moći će izgurati još samo nekoliko poštenih pijanki (čekajte samo dok se svi ožene i dobiju djecu – ako neko od njih ostane duže od ponoći, sljedeća runda je na mene!). Ako pogodite pravu žicu, prepustite se pravom osvježenju i dozvolite sebi malo spontanosti, zagarantovana vam je dobra zabava koju ćete prepričavati.

Sigurno da planiranje savršene romantične večere za voljenu osobu može pružiti divno zajedničko iskustvo ako, naravno, uspijete u svom naumu, ali nikada nemojte zlurado zavidjeti ljudima koji su u vezi. Umjesto toga, prihvatite svoju slobodu od stresa i nerealnih očekivanja i provedite ovaj Dan zaljubljenih bolje nego bilo koji prethodni.

Imate pitanje: Pišite Stvarno Dobrom Liku na [email protected]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.