Forma fashion design contest: Otkrijte svoj modni talenat

by | 22 Marta, 2016

FORMA je neprofitna fondacija nastala s jednostavnim ciljem na umu – kreirati platformu koja će služiti kao kontinuirana podrška unaprjeđenju kreativne industrije u BiH te otkrivanju i razvoju novih dizajnerskih i umjetničkih imena u Bosni i Hercegovini.

forma_natjecaj_2016_2

Osnovale su je tri mlade entuzijastkinje: Ana Ćavar, osnivačica i voditeljica MODAMO concepta, Martina Saira, osnivačica i generalna direktorica kompanije SEE.Contact te Bojana Omerović, voditeljica poduzetničkog centra Networks.

forma_fashion_contest_2016_poster

Budući da MODAMO. kao portal koji već neko vrijeme kreira domaću modnu scenu kroz otkrivanje,promociju i podršku njenih djelatnika, SEE.Contact kao prepoznatljiv centar za razvoj branda i njegovu promociju, te Networks, kao ambiciozan poduzetnički centar, zajedno pokrivaju tri potpuno različite sfere poslovnog djelovanja, ideja o preuzimanju inicijative i kreiranju jedinstvenog koncepta za razvoj i unaprjeđenje poduzetničkog duha kod mladih talentiranih modnih entuzijasta, nametnuo se kao logičan cilj FORMA fondacije.

Jedan od prvih koraka FORMA fondacije jeste pokretanje modnog natječaja.

FORMA FASHION DESIGN CONTEST 2016. – o čemu se radi i kako aplicirati za nagradu?

Konkurs traje do 31. marta u ponoć. Konkurs  je otvoren za sve modne dizajnere, nezavisno od njihovog iskustva ili staža u modnom dizajnu. Ideja natječaja jeste da stvori novo domaće, dizajnersko ime i usmjeri ga u njegovom daljnjem profesionalnom razvoju na bh. modnoj sceni i reprezentativnom predstavljanju široj javnosti.

forma_natjecaj_dijana_peric

Za učešće u takmičenju, učesnik treba da pošalje preciznu skicu glamurozne kreacije koju bi modno osviještena dama birala za crveni tepih otvorenja Sarajevo Film Festivala uz opis materijala koji želi da koristi za izradu haljine, motivaciono pismo te portfolio dosada završenih projekata. Stilskih ograničenja nema, važno je da je skica autorska, odgovara temi te da izražava umjetničku osobnost, maštu i profesionalnost učesnika.

forma_natjecaj_ana_cavar

 

Svoje prijave sastavljene od detaljno objašnjene i precizne skice u.jpg ili .png,formatu, motivacionog pisma, portfolija te ličnih podataka trebate da pošaljete najkasnije do 31. marta na email [email protected]. Nakon završetka konkursa, žiri će odabrati jednog dobitnika, koji će u saradnji sa članovima FORMA fondacije i dizajnerskim mentorima proći kroz nekoliko faza projekta.

forma_natjecaj_2016_3

FORMA će dizajneru dati priliku za predstavljanje njegovog dizajna na crvenom tepihu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, kao jednog od najvažnijih kulturnih događaja u regionu, pružiti mu potpunu medijsku pažnju kroz MODAMO.info te druge medijske partnere i osigurati sredstva za rad i razvoj kolekcije u coworking prostorijama poduzetničkog centra Networks koju će nakon toga predstaviti inostranom tržištu kroz MODAMO.online shop.

forma_natjecaj_bojana_omerovic

Žiri: Članovi žirija koji će odabrati pobjednika ovog takmičenja jesu Ana Ćavar, Martina Saira i Bojana Omerović. Četvrti gostujući član žirija će biti respektabilno dizajnersko ime s domaće modne scene koje će svojim znanjem, naučenim zanatom i profesionalizmom pomoći u odabiru najboljeg kandidata te razvoju njegovih ideja od početka do završne faze projekta.

forma_natjecaj_2016_6

“Mi nudimo priliku da postaneš prepoznatljivo dizajnersko ime na domaćoj modnoj sceni. Nemoj dopustiti da ju propustiš”.

FORMA team

Tekst:PR

Foto: Edvin Kalić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.