Barbie i Chanel su savršena modna priča za kraj sedmice

by | 29 Jula, 2023

Ako ćemo navesti jedan nerazdvojni par, onda su to CHANEL i Barbie

U filmu o slavnoj Mattelovoj lutki, Margot Robbie, ujedno i ambasadorica za Chanel, utjelovila je Stereotipnu Barbie i naravno da smo gledajući film uočili potpis francuske kuće CHANEL – od kompleta od tvida do modnih dodataka poput torbice u obliku srca.

Film koji je režirala i napisala nominirana za Oscara Greta Gerwig, film otkriva da živjeti u Barbie Zemlji znači biti savršeno biće na savršenom mjestu… osim ako nemate punu egzistencijalnu krizu. Ili ste Ken.

Kroz historiju kinematografije, CHANEL je bio omiljeni saradnik. U najnovijem partnerstvu, Modna kuća CHANEL je ponosno radila zajedno s Barbie kreativcima na realizaciji nekoliko kostima za Margot Robbie lik kao i skijaško odijelo za Kenov lik, kojeg je utjelovio Ryan Gosling.

Na ekranu će se vidjeti pet silueta koje je zamislila Virginie Viard, zajedno s prošivenim torbama, uključujući u obliku srca i dodacima (štit-naočale iz kolekcije COCO NEIGE, holografske manšete i bižuterija, šeširi iz Maison Michel) koje stavlja na raspolaganje Kuća. Kostim nagrađen Oscarom dizajnerica i prijateljica Kuće, Jacqueline Durran, dobila je izbor odjeće u raznim nijansama ružičaste boje iz kolekcija Ready-to-Wear, COCO BEACH i COCO NEIGE koje je zamislila Virginie Viard.

Pet predstavljenih silueta – tri odijela, skijaško odijelo i haljina – odabrano je da istakne Barbie lik dok se kreće kroz svoje putovanje u filmu.

ljepotaizdravlje.ba

Chanel

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.