Odjeća Audrey Hepburn ide na aukciju

by | 16 Juna, 2017

Kako to obično biva s ostavštinama poznatih i slavnih, tako su na red za aukciju stigle i osobne stvari kao i garderoba američke glumice i ikone stila Audrey Hepburn.

Foto: Pixabay

Na sreću cijele čete obožavalaca, a 24 godine nakon smrti, na aukciji aukcijske kuće Christie's u Londonu krajem će se godine naći odjeća koju je Audrey nosila tokom života.

Komadi na londonskoj aukciji, koji su nakon smrti glumice ostale u posjedu porodice Hepburn, procijenjeni su na početne cijene od £100 do £80,000.

Foto: Pixabay

Među ključnim su se odjevnim predmetima aukcije našli baloner modne kuće Burberry (s procijenjenom vrijednošću £6,000  do 8,000), kolekcija balerinki po kojima je Audrey bila prepoznatljiva kao i plava satenska haljina s potpisom najdražeg glumičinog dizajnera, Huberta de Givenchyja.

Foto: Pixabay

U decembru 2006. godine crna je satenska večernja haljina s potpisom istog dizajnera, a koju je kreirao za glumičin lik Holly Golightly, prodana na aukciji kuće Christie's za nevjerojatnih 600.000 eura!

Foto: Pixabay

Na aukciji će se, osim odjeće, prodavati i lična arhiva fotografija slavne glumice, kao i bilješke koje je Audrey vodila o svojim likovima, a koje je uvijek pisala u svesku prepoznatljivom tirkiznom tintom.

Tirkizne bilješke za jedan od njenih najpopularnijih filmova, “Breakfast at Tiffany's”, procjenjuje se da će dostići vrijednost od £60,000 do 80,000.

Foto: Pixabay

Za porodicu slavne glumice ova je londonska aukcija, kažu, prilika da prenesu ostavštinu Audrey Hepburn na buduće generacije obožavalaca te dočaraju fanovima taj očaravajući duh glumice, humanitarke i ikone koja i dalje, 24 godine nakon smrti, ne prestaje oduševljavati.

IZVOR: FASHION.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.