Skandal u svijetu mode: Abramovičeva djevojka šokirala svijet

by | 22 Januara, 2014

Cijeli svijet bruji o urednici ruskog magazina “Garage” Daši Žukovoj, inače djevojci milijardera Romana Abramoviča. Ona se, naime, zajedno s urednicom modnog portala Buro247, našla na meti kritika javnosti, zbog rasističke fotografije iz novog modnog editorijala.

foto-490x662

Spornu fotografiju, na kojoj Žukova sjedi na polugoloj crnkinji postavila je vlasnica portala Buro247 Miroslava Duma na svoj Instagram. Ubrzo su putem društvenih mreža uslijedile brojne kritike i negativne reakcije javnosti, koja je ove dvije dame optužila za rasizam.

Poslije burnih reakcija, Miroslava Duma uputila je javno izvinjenje: “Tim portala Buro 24/7 i ja želimo iskreno da se izvinimo svima koje smo uvrijedili. To APSOLUTNO nije bila naša namjera. Mi se borimo protiv rasizma i polne nejednakosti, te svega što se kosi s ljudskim pravima. Volimo, poštujemo i divimo se pojedincima bez obzira na njihovu rasu, pol ili društveni status. Stolicu na fotogafiji bi trebalo posmatrati isključivo kao umjetničko djelo inspirisano britanskim pop-art umjetnikom Alanom Johnsonom, a ne kroz oblike rasne diskriminacije. U našim očima svi su ljudi jednaki.”

Šta vi kažete? Da li je ovo zaista umjetnost ili oblik rasne diskriminacije?

Autor: Life Content

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.