Categories Inspiriramo vas

Dobro je imati neke biljke u spavaćoj sobi – evo zašto…

Ako imate problema sa spavanjem i želite poboljšati kvalitet sna, u spavaćoj sobi pronađite prostora za biljke poput lavande, bršljana, aloe vere ili gerbera.

Lavanda ima brojne zdravstvene prednosti, a poboljšanje kvaliteta sna samo je jedna od njih. Apsorbujući CO2, lavanda oslobađa svježi kiseonik i pročišćava vazduh. Zbog umirujućeg mirisa se koristi u fitoterapiji i aromaterapiji za liječenje poremećaja kao što su tjeskoba, stres i poremećaji spavanja.

Ako niste ljubitelj intenzivnog mirisa lavande, u spavaću sobu možete staviti engleski bršljan. Riječ je o biljci koja takođe čisti vazduh, uklanja sve toksine i stvara opuštajuću atmosferu za spavanje.

Mirni ljiljan je biljka koja će popraviti vazduh u spavaćoj sobi za čak 60 posto. Osim toga, ova biljka upija plijesni koje kroz svoje listove pretvara u hranu.

Kovrdžava paprat je biljka koja takođe zaslužuje mjesto u vašoj spavaćoj sobi jer ispušta kiseonik tokom noći i čini vazduh u spavaćoj sobi svježim i čistim. Ova biljka nalazi se na NASA-inoj listi najkorisnijih biljaka.

Vazduh će čistim i svježijim učiniti i biljke poput aloe vere, jasmina i gerbera.

Izvor: wall.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *