Categories Inspiriramo vas

LJ&Z prijedlozi: Učinite nešto za sebe ove jeseni

Postoji mnogo primamljivih načina kako da ugodimo sebi! Zašto ih ne biste isprobali baš ove jeseni Dajte sebi oduška i uz male stvari učinite da se osjećate bolje, a istovremeno na predivne načine iskoristite vrijeme, priuštite sebi nešto što želite i uživajte u vremenu koje je vaše.

Podstaknite same sebe na stvari koje inače nemate naviku da raditi ili ne pronalazite vremena za njih i potrudite se da barem neke od njih ostvarite ove jeseni.

#1 Izlet u prirodi

Zašto ne biste iskoristili jesenje dane, sunce i lišće i dan proveli u prirodi? Odaberite neku lokaciju na koju želite da odete ili jednostavno neko mirnije mjesto u prirodi. Otiđite sami ili s osobom koja vam je draga i uživajte u zelenilu i napunite energiju u prirodi.

#2 Promijenite boju kose

Zašto ne baš ove jeseni? Malo eksperimentisanja svakome dobro dođe. Razmislite šta vam još pristaje i odaberite boju koja će osvježiti vaš look. Ako ne možete da se odlučiti za boju kose, tada barem promijenite frizuru. Ne moraju to biti drastične promjene, već i mala promjena dovoljna je da se osjećate bolje.

#3 Berba jabuka

Neka berba jabuka bude razonoda. Otiđite s prijateljicom ili jednostavno se uhvatite toga kod kuće. Tu se računaju i ostali jesenji plodovi, pa isto tako možete otići da berete kestene, napraviti dekoracije za kuću i slično.

#4 Isprobajte nove recepte

Ako stalno kuhate jedno te isto, promijenite to! Nabavite namirnice koje ne upotrebljavate baš često, pronađite recepte koji vam se sviđaju, ali ih još niste isprobali i krenite u novu avanturu u svojoj kuhinji. Bilo da se radi o kolačima, glavnom jelu ili nečemu drugom – eksperimentišite!

#5 Čitajte knjigu napolju

Topla i sunčana jesenja popodneva neka vam budu izazov. Uzmite knjigu, dekicu i čitajte napolju na toplom suncu.

#6 Kupite kvalitetne čizme

Donesite odluku da je konačno došlo vrijeme kada ste zaslužile da uložite novac u dobre čizme za sebe, koje će trajati godinama i koje ćete obožavati da nosite.

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *