Categories Inspiriramo vas

Mojih pet: Podcast “Prosječna publika na brodu Artartik” predstavlja Nataša Novaković

Danas je drugi mart (2. 3.) a 2+3 jednako je 5, ovo je rubrika “Mojih pet”, a podcast “Prosječna publika na brodu Artartik” (zasad) ima pet epizoda. Simbolika, osim što su ove žene odlične sagovornice i odlikašice u poslovima koje rade, sasvim je slučajna i (ne)namjerna! Slušati ih možete dok kuhate, nikada svoj posao neće pretvoriti u set radionica i predavanja (a mogle bi), voze se i voze nas beskrajnim morskim prostranstvima pop kulture i svega što nas okružuje… Ovo što rade Dijana i Nataša nisu “petparačke priče” već najkvalitetniji online audio-sadržaj koji možete da konzumirate. Negativne nuspojave nisu zabilježene, a benefiti su brojni! Nataša Novaković čitateljima/cama ljepotaizdravlje.ba portala predstavlja sve što bi trebalo da znaju o Artartiku!

Foto: Facebook/prosjecnapublikanabroduartartik

#1 Sluša se, a nije radio Naš brod Artartik je audio-forma tačnije podkast. Donedavno smo koristile dvije platforme Soundcloud i MixCloud, ali se pokazalo da nam u ovom trenutku ipak više odgovara MixCloud. Podkast je vrlo zgodna forma, vrlo slična radiju. Najmanje zahtjevan medij, slušate nas dok peglate, vozite ili kuhate. Besplatan je i vrlo jednostavan za korištenje.

#2 Dijana i Nataša “Prosječna publika” je nastala gotovo preko noći. Od zadovoljstva u razgovoru do podkasta nije potrebno bogznašta veliko i komplikovano. Naravno, neko bi od toga napravio famu i cijelu filozofiju već pretočio u nastavni predmet ili bar set radionica. (Ha-ha). Artartikom, dakle, voze beskrajnim morskim prostranstvima dvije žene, Dijana Gajić i Nataša Novaković.

Kaptanke broda “Artartik” Dijana Gajić (lijevo) i Nataša Novaković (desno)

#3 Nema crne hronike, petparačke psihologije i dnevne politike Teme o kojima razgovaramo dio su naše svakodnevice. Našim razogovorima dominira mix umjetnosti, pop kulture i društvenih aktuelnosti ili fenomena. “Prosječna publika” razgovara otvoreno o filmovima, knjigama, TV serijama, s projekcijom na društvo u kojem živimo. “Prosječna publika” u nazivu već naglašava da smo mi “konzumenti”, publika, i da naši razgovori nisu podignuti na nivo stručne kritike. Nama kritika nije posao, mi uživamo i usput se dobro zabavljamo!

Ako ste propustili neku od epizoda ili tek želite da upoznate “Prosječnu publiku”, u nastavku slijede linkovi!

Epizoda 1: Serija “Meso”

Epizoda 2: Zbirka priča “Moj muž”

Alien pop star – O folkloru jedne pankerke (Björk)

Epizoda 4: You said Netflix and chill?!

Epizoda 5: Dragi moj D., sjećaš li se Šešlija?

#4 Na Artartiku ima dovoljno mjesta za goste i publiku Na Artartiku su dobro došli gosti. Često u razgovorima imamo i trećeg, “gostujućeg” sagovornika. Ove epizode su nam posebno drage budući da je razgovor oplemenjen još jednim mišljenjem, dinamičniji je i interesantniji, bolji. Nastojimo zaobići kliše, te izbjegavamo da na naši gosti budu “viralne” osobe, kojima su mas-mediji i društvene mreže prezasićeni i koje podjednako govore o šamponima, filmovima i društveno odgovornim kampanjama. Podjednako nam je važna i komunikacija sa publikom, koju bismo u dogledno vrijeme voljele ugostiti na našem brodu.

#5 Volimo i cijenimo saradnju Saradnja i interesovanje drugih medija i generalno kompanija za ovo što radimo nas posebno veseli. Cijenimo medijski prostor koji nam naše kolege daju i važno nam je njihivo povjerenje i podrška. Svjesne smo koliko puno dobijamo toj podršci, a odlično je i svaki put novo iskustvo. Podjednako cijenimo i podršku koju smo do sada imale (Art klub Prostor, Smart Office, časopis Talas), a ovaj intervju za web portal Ljepota i zdravlje BiH nas je posebno razveselio. Svaka sardanja nam je donijela novo iskustvo i novu publiku, što je dodatni motiv da budemo još bolje u našim razgovorima.

Pratite ih na Facebooku i Instagramu #prosjecnapublika

Priredio: Siniša Vujanović

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *