Categories Inspiriramo vas

POGLEDAJTE kako izgleda HOBITSKO SELO koje je opčinilo svijet!

Niz kućica prekrivenih zemljom izgrađeno je na području grada Sivas u centralnoj Anadoliji kao dio rastućeg hobitskog odmarališta koje privlači turiste iz cijelog svijeta, a naročito obožavaoce kultne sage “Gospodar prstenova”.

Inspirisane izgledom hobitskih domova koje su smještene u padinama brežuljaka, ove i simpatične kućice su dizajnirane za život pod zemljom, a karakterišu ih i prepoznatljivi kružni otvori.

Na prostoru za piknik i odmor Pašabahče na sedam kilometara od grada Sivas, u prvoj fazi izgrađeno je sedam kuća, da bi nakon velikog interesovanja turista iz Evrope ali i iz Australije, Kine i Japana odlučeno da se znatno prošire kapaciteti.

Drugom fazom projekta broj kuća povećan je na 24. U njima je smešteno sve što je potrebno za život i odmor: kuhinja, dnevna soba, spavaća soba i kupatilo. Pri tom su i veoma prostrane i prijatne: njihova lokacija pod zemljom omogućava da ljeti unutra bude prijatna temperatura, a zimi toplo.

Gradske vlasti namjeravaju da dodatno prošire hobitsko selo i ponude turistima iz svih krajeva svijeta jedinstven odmor.

Gradonačelnik Sivasa Sami Ajdin smatra da ne postoje ograničenja što se tiče broja kuća koje će biti izgrađene jer se one grade unutar brda i bez većeg remećenja prirode.

“Na svakom mestu mogu se pronaći hoteli sa pet zvjezdica, ali teško je naći mjesto u prirodi gdje se djeca mogu mirno igrati i gdje se možete odmoriti”, rekao je gradonačelnik Ajdin.

Kućice se iznajmljuju na sedam ili deset dana po cijeni od 120 turskih lira za dan.

Izvor: kucastil.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *