Categories Inspiriramo vas

Svaka čast: Na tržište uskoro stižu lutke inspirisane velikim i slavnim ženama

Barbie® donosi novu liniju lutki inspirisanih velikim i slavnim ženama – radi se o inspirativnim ženama, heroinama svoga doba!

Katherine Johnson radila je za NASA-u i izračunala je putanju za prvi NASA-in let u svemir. Njeno bezgrešno računanje pomoglo je misiji Apollo da se uspješno vrati na Zemlju.

Foto: Bored panda

Amelia Earhart bila je prva žena pilot koja je preletjela Atlantski okean. Vjerovala je da će njeno postignuće pokazati da žene i muškarci treba da rade iste poslove.

Foto: Bored panda

Treća lutka je Frida Kahlo koja stoji kao simbol snage, originalnosti i strasti. Njen izvanredan život i njena umjetnost inspiracija su mnogima, a posebno onima kojima je potrebna pomoć pri ostvarivanju svojih umjetničkih snova.

Foto: Bored panda

Sve tri žene riskirale su, mijenjale pravila i utrle su put generacijama djevojčica, djevojaka i žena kako bi sanjale veće snove i ostvarile ih.

Inače, u kolekciji su i lutke napravljene po uzoru na: Martyna Wojciechowska, novinarku; Hélène Darroze, svjetski poznatu kuharicu; Ashley Graham, model i aktivistkinju; Patty Jenkins, rediteljku; Yuan Yuan Tan, prima balerinu, Sara Gama, fudbalerku; Leyla Piedayesh, dizajnericu i preduzetnicu; Ibtihaj Muhammad, šampionku u mačevanju; Bindi Irwin, aktivistkinju za očuvanje prirode; Xiaotong Guan, glumicu i filantropistkinju; Chloe Kim, šampionku u snowboardu; Gabby Douglas, gimnastičarku; Ava Duvernay, rediteljku; Hui Ruoqi, odbojkašicu; Nicola Adams Obe, bokserku.

Izvor: life content

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *