Categories Inspiriramo vas

Terapeutski jastuk koji imitira ljubimca

Ako ste alergični na životinjsku dlaku, imamo sjajne vijesti za vas: japanska kompanija Yukai Engineering kreirala je jastuk koji će obezbijediti isto blagotvorno dejstvo po zdravlje koje pruža i maženje pravog ljubimca.

Foto: Yukai Engineering

Nazvan “Qoobo”, ovaj robotički ljubimac bizarnog izgleda je zapravo okrugli jastuk sa mehaničkim repom koji reaguje pokretom kada se jastuk pomazi. U zavisnosti od načina na koji se mazi, i rep će mahati različitim brzinama, a tijelo u obliku jastuka vibrirati na različite načine, imitirajući mačku dok prede.

“Qoobo” će biti dostupan u dvije boje, “haski sivoj” i “francusko braon”. Funkcionisaće na bateriju čiji je radni vijek s jednim punjenjem osam časova, a moći će da se puni putem USB-a.

Očekuje se da će terapeutski robot koštati 100 dolara kada se nađe u prodaji sredinom 2018. godine.

“Yukai Engineering” je mala startap kompanija koju čine dizajneri i inženjeri  koji kreiraju razne vrste robota i robotičkih naprava koji čine svakodnevni život zanimljivijim, poput “Necomimi” mehaničkih ušiju koje čitaju vaše moždane talase i reaguju pokretom na različita raspoloženja.

IZVOR: KUĆA STIL

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *