Categories Vijesti o poznatima

Daniel Craig peti put u ulozi tajnog agenta 007

Iako je glumac Daniel Craig  još 2015. nakon snimanja prošlog filma ‘Spectre’ izjavio da bi si ‘radije prerezao vene nego glumio u još jednom Bondu’, prije četiri dana je na službenoj stranici Bond franšize osvanulo saopštenje u kojem je glumac potvrdio da se ipak vraća ulozi Bonda, i to u 25. filmu franšize o tajnom agentu 007.

Potvrdili su i da će u rediteljskom stolcu novog Bonda sjediti Danny Boyle, a u službenom se saopštenju navodi da će sljedeći film o Bondu u Sjedinjene Države stići ubrzo nakon ‘tradicionalnog prikazivanja u Velikoj Britaniji, koje su najavili za 25. oktobar 2019. Kako danas pišu američki i britanski portali, glumca su producenti za kockarskim stolom uspjeli nagovoriti da sudjeluje u nastavku kultnog Bonda, a vlasnica franšize filmova o tajnom agentu 007 Barbara Broccoli je Craigu, još nakon snimanja zadnjeg nastavka, ponudila nevjerovatnih 150 miliona dolara da sudjeluje u još dva Bond filma. Ovaj će nastavak inače biti snimljen prema romanu ‘Never Dream of Dying’  Raymonda Bensona izdanog 2001.

Podsjetimo, Craig je 2015. za britanski Guardian na pitanje o snimanju 25. nastavka tajnog agenta rekao: “Trenutno samo razmišljam kako krenuti dalje i odmaknuti se od uloge agenta iz Bonda. Teško da ću ponovo glumiti tajnog agenta, a ako se i predomislim, bit će to isključivo zbog novca.”

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *