Categories Vijesti o poznatima

Daniel Day Lewis otkrio zašto prestaje da glumi

Jedan od najboljih glumaca svih vremena, trostruki oskarovac Danijel Day Lewis, otkrio je kako je odluku o prestanku bavljanje glumom donio tOkom snimanja filma “Phantom Thread” Paula Thomasa Andersona.

Foto: Guliver/Getty Imagesdaniel day-lewis

ON je u intervjuu za W magazin govorio o ulozi modnog kreatora Reynoldsa Woodstocka u novom ostvarenju redatelja Paula Thomasa Andersona, prenosi CNN.

Lewis je toliko ušao u lik da je naučio šiti, vježbajući mjesecima sa šefom kostimografa njujorškog gradskog baleta. Uspio je čak sašiti jednu Balenciaginu haljinu, koristeći svoju suprugu Rebeccu Miller kao model.

Glumac, međutim, kaže da je uronivši u Woodstockov život, uz svu dramu koju je nosio sa sobom, postao depresivan.

“Prije nego što je počelo snimanje, nisam ni znao da ću prestati da glumim. Sjećam se da smo se Paul i ja  smijali prije nego što smo snimili film, a onda smo se prestali smijati jer nas je obojicu preplavio osjećaj tuge”, objasnio je Day Lewis.

Prema njegovim riječima, to je bilo otkrovenje.

“Potpuno nas je iznenadilo: Nismo shvatili što smo stvorili. Bilo je teško živjeti s tim i još uvijek je”, kaže glumac koji je još ljetos iznenadio javnost odlukom da se povuče u glumačku penziju.

IZVOR: HR.N1INFO.COM

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *