Categories Vijesti o poznatima

Film o Freddiju Mercuryju stiže u kina sljedeće godine

Gitarista banda Queen Brian May najavio je da bi biografski film o legendarnom frontmenu Freddiju Mercuryju trebalo da bude premijerno prikazan sljedeće godine.

Foto: www.theplace2.ru

Rad na filmu o Mercuryju počeo je još prije četiri godine, a pratilo ga je dosta problema oko izbora glumca za glavnu ulogu.

Nakon što je komičar Sasha Baron Coen napustio projekat, izbor je pao na mladog američkog glumca Ramija Maleka, poznatog iz serije Mr. Robot.

“Film o Freddiju stiže, i to mnogo ranije nego što ste mislili. Slijedeće godine”, rekao je May koji je najavio novu turneju Queena s pjevačem Adamom Lamberom.

Bend bi tokom ljeta, kako je rekao, trebalo da održi seriju koncerata u Sjevernoj Americi, a za kraj godine su planirani i nastupi u Evropi.

Sasha Baron Coen, čija je fizička sličnost sa Fredddijem Mercuryjem često isticana, odustao je od učestvovanja u projektu upravo zbog nesuglasica sa Mayom.

“Postoje nevjerovatne priče o Freddiju Mercuryju. Tip je bio divlji! Čuo sam priču o malim ljudima sa tanjurima kokaina na glavi na jednoj zabavi”, izjavio je Coen, dodavši da su takve anegdote izbačene iz scenarija.

“Pretpostavljam da su željeli očuvati sjećanje na bend”, rekao je.

Izvor: hr.n1info.com

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *