Categories Vijesti o poznatima

“Joker Jack” bio je magnet za žene, a uzor milionima muškaraca

Da je hollywoodski zavodnik Jack Nicholson bio magnet za žene, sam je vrlo često isticao u intervjuima. Navodno je izmijenio čak pet hiljada partnerica.

“Smatram to umjetničkim djelom. Pravi pop art”, govorio je ponosno Jack Nicholson o svojoj ulozi Jokera u ‘Batmanu’ Tima Burtona.  Iako mlađe generacije kao Jokera pamte pokojnog Heatha Ledgera, glumački kolege kao ovog stripovskog zločinca i dalje vide Nicholsona. Joker Jack bio je magnet za žene koje su njegov osmijeh prozvale smrtonosnim. On je frajer kakvim drugi muškarci žele postati, a žene ga žele u krevetu, pisali su o Nicholsonu svojevremeno. No aferama nikad nije karijeru stavio u drugi plan. Prije pet godina obožavatelje su rastužile vijesti da je zauvijek napustio glumu zbog problema s pamćenjem. Njegova posljednja uloga bila je u romantičnoj komediji ‘Kako znaš da je ljubav’.

Rođen je u New Jerseyu, a odgajali su ga baka i djed koji su mu godinama govorili da su njegovi roditelji. Svi su, uključujući i njega, mislili kako je to istina, sve dok novinari nisu razotkrili porodičnu tajnu. Naslovnice novina počinjale su rečenicom: ‘Majka Jacka Nicholsona zapravo je njegova sestra’, a baka i djed priznali su kako su to učinili kako bi zaštitili svoju tad 17-godišnju kćer koja je ostala trudna, a djetetov otac je nestao. Mislili su izbjeći neugodnosti, ne sluteći da će za to saznati cijeli svijet. Njegova biološka majka umrla je od raka nekoliko godina prije toga, a jedan od njenih bivših javio se i htio napraviti test očinstva. Nicholson je to odbio jer je za njega cijela situacija bila predramatična.

– Odrastao sam sa ženama koje su me naučile manirima i kako osvojiti ljepši spol – objašnjavao je Nicholson. U srednjoj školi bio je problematičan. Uprkos tome uvidjeli su da je bio bistar momak, ali njega nije zanimalo obrazovanje. Ubrzo su ga i izbacili iz škole. Hollywood nije dugo čekao na Jackov talent. Odselio se u njega kad mu je bilo 17 te je prvo radio kao animator u MGM-u. Potom se pridružio glumačkim skupinama, a primijetio ga je producent Joe Pasternak. Izabrao ga je zbog njegovog šarma i dobrog izgleda, a poslije je uvidio i izniman talent. Debitirao je u niskobudžetnom krimiću ‘Cry Baby Killer’, a prva veća uloga bila mu je s Dennisom Hopperom i Jane Fondom u filmu ‘Goli u sedlu’. To mu je donijelo i prvu nominaciju za Oscar.

Iza Nicholsona je buran ljubavni život. Prvo se oženio Sandrom Knight, s kojom je dobio kćer Jennifer. Ona je teško podnosila teret slave. – Imali smo lijep brak. Bilo je dobro dok je trajalo, ali čim je Jack postao velika zvijezda, odlučila sam se maknuti – otkrila je poslije Knight.

Iz veze s danskom glumicom Winnie Hollman dobio je kćerku Honey Hollman, a iz veze s glumicom Rebeccom Broussard ima kćerku Lorraine i sina Raymonda. Poznat je kao veliki ženskaroš te je svojevremeno tvrdio kako je spavao s pet hiljada žena. Na njega je pala i Meryl Streep, a zbližili su se tokom snimanja filma ‘Čelični krov’ 1987. godine. Tada je bio s Anjelicom Houston, a ekipa filma tvrdi kako se s Meryl seksao svake večeri.  – Oni su to poricali, iako su svi vidjeli kako se svaku večer nakon snimanja tresla prikolica u kojoj su spavali – govorili su kolege. Ostali su prijatelji, a kada je oskarovka preuzimala nagradu za životno djelo na dodjeli nagrada AFI Life Achievement 2004. godine, Jack ju je nazvao savršenom.  – Za mene si ti savršena, volim te puno. Bog blagoslovio tebe i Ameriku – rekao je.

Osim žena, Nicholson je volio i droge. Pričalo se kako je zbog kokaina morao na operaciju nosa te da su mu ugradili septum od zlata jer je njegov propao od previše šmrkanja kokaina.Početkom šezdesetih počeo je eksperimentirati s LSD-om. Počeo je ubrzo trošiti i marihuanu te kokain. – Bio je hronični ovisnik – stoji u njegovoj biografiji. Isto tako, prvi put kad je uzeo LSD, bio je uvjeren da je vidio Boga.

– Da, istina je, droge mogu uništiti čovjeka, ali niko ne napominje da uništavaju i druge stvari koje su navodno dobre – rekao je jednom glumac koji se nije sramio govoriti o svojim porocima. Doduše, nije ih ni smatrao lošima. – Volim se napušiti, pušim marihuanu recimo četiri dana u sedmici. Prošle sam godine uzeo meskalin dok sam bio s prijateljima na raftingu i bilo mi je super. Nisam halucinirao, samo sam uživao u suncu – izjavio je u intervjuu za People 1980. godine. I danas navodno zapali ‘joint’, a i dalje živi u kući koju je kupio na vrhuncu slave, na Mullholand Driveu.

Žene su često govorile da Jack s godinama izgleda sve bolje. Prije dvije godine fotografiran je u odličnom izdanju, a izgledao je kao da nije ostario ni dana. Ipak, prošle godine vidjeli su ga na utakmici omiljenog mu NBA tima, a imao je oko 160 kilograma. Isto tako, nedavno je ispričao kako mu je starenje pomoglo da postane bolja i kvalitetnija osoba. – Starenjem sam postao bolja osoba jer sam izgubio moć zavođenja. Stvar je u ravnoteži, samo se trebaš naviknuti da stvari tako stoje – ispričao je Nicholson. Iako se povukao iz svijeta glume zbog slabijeg pamćenja, prošle je godine najavio da se nakon sedam godina vraća remakeom njemačke drame s elementima komedije ‘Toni Erdmann’.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *