Categories Vijesti o poznatima

Kylie Jenner će uskoro postati najmlađa milijarderka na svijetu

Kylie Jenner je službeno najbogatija članica Kardashian-Jenner porodice, a uskoro će postati i najmlađa milijarderka na svijetu. 

Magazin Forbes upravo je objavio svoju godišnju listu najbogatijih Amerikanki, a 20-godišnja Kylie, čije se bogatstvo procjenjuje na 900 miliona dolara, našla se na 27. mjestu.

Međutim, osnivačica kompanije “Kylie Cosmetics” najmlađa je na tom popisu, a jednom kad dosegne zaradu od milijardu dolara, s trona će skinuti osnivača Facebooka Marka Zuckerberga koji je prvu milijardu zaradio s 23 godine.

Kylie je kompaniju pokrenula prije manje od tri godine, a doslovno svaki proizvod se rasproda u rekordnom roku.

“Oduvijek sam voljela šminku i stvarno sam naporno radila kako bi prvi ruž stavila na tržište. Povezivanje s obožavaocima i stvaranje proizvoda koje vole je bio nevjerovatan proces. Puno sam naučila na tom putu i nadam se da ću i druge podstaknuti da slijede svoje snove”, izjavila je Kylie, koja krasi Forbesovu naslovnicu.

Njena polusestra Kim Kardashian takođe se našla na spisku. Sa zaradom od 350 miliona dolara smjestila se na 54. mjesto. Ona je ujedno prva iz porodice koja je čestitala Kylie.

Izvor: tabloid.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *