Categories Vijesti o poznatima

Kylie Jenner prodala dio svoje kompanije i zaradila još 600 miliona dolara

Kylie Jenner, najmlađa milijarderka na svijetu, prodala je svoj udio u kozmetičkom brendu Kylie Cosmetics za nevjerovatnih 600 miliona dolara.

Beauty mogulica je prodala svoj udio američkom kozmetičkom divu Cotyju, pod kojim su brendovi poput Max Factora, OPI-ja, Cover Girl, Sally Hansen, itd.

View this post on Instagram

How gorgeous is this new red lipstick! @kyliejenner is wearing #NaughtyList lip kit and the Dear Santa palette both launching tomorrow! ♥️

A post shared by Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) on

Kylie će i dalje ostati zaštitno lice brenda i biće uključena u stvaranje novih proizvoda.

Coty se nada da će ovim potezom povećati prodaju i bolje se povezati s kupcima mlađima od 35 godina, grupi za koju se tradicionalno bore kozmetički brendovi.

Kylie Cosmetics je samo prošle godine zaradio 177 miliona dolara, 40 posto više nego pretohdne godine, a svakog dana broj pratilaca na Instagramu raste za 7.000.

Jenner je svoj megauspješni kozmetički brend pokrenula 2015. godine, a samo dvije godine od lansiranja vrijedio je oko 800 miliona dolara.

Kylie je prvu milijardu zaradila kao 21-godišnjakinja, čime je prestigla Marka Zuckerberga i postala najmlađa samoostvarena milijarderka u istoriji.

Izvor: tabloid.rtl.hr Foto: Instagram @kyliecosmetics

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *