Categories Vijesti o poznatima

Macaulay Culkin negira optužbe za pedofiliju protiv Michaela Jacksona: “Vezalo nas je samo predivno prijateljstvo”

Dokumentarac “Leaving Neverland” podigao je mnogo prašine zbog novih optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetnika od strane Michaela Jacksona.

No, neka su pitanja ostala neodgovorena. Jedno od njih je prijateljstvo glumca Macaulaya Culkina i “Kralja popa”.

Baš kao protagonisti dokumentarca Wade Robson i James Safechuck, Macaulay je započeo prijateljstvo s muzičarem kao dječak. Kao devetogodišnjak je redovno počeo posjećivati Michaelov ranč Neverland, a 1991. glumio je u njegovom spotu za pjesmu “Black or White”.

No, za razliku od Wadea i Jamesa, glumac je oduvijek Jacksona javno branio od optužbi za pedofiliju. Tvrdio je da ih povezuje samo predivno prijateljstvo.

“Za mene sve je to bilo normalno i svakodnevno… Znam da se nikome drugome tako ne čini, ali za mene je to bilo normalno prijateljstvo”, kazao je Macaulay nedavno u podcastu Michaela Rosenbauma.

Bio je i svjedok obrane tokom suđenja protiv Michaela 2005, kada je odbacio sve optužbe o pedofiliji i nazvao ih smiješnima.

Bivši kuhar na ranču Neverland svjedočio je tad protiv pjevača rekavši da se ponašao neprimjereno s mladim glumcem. Nekadašnja kućna pomoćnica “Kralja popa” Adrian McManusnedavno je takođe rekla da se radilo o poprilično čudnom odnosu.

No, tokom suđenja glumac je priznao da je spavao s pjevačem u istom krevetu te da su čak njegovi roditelji znali za to i nikada u tome nisu vidjeli problem.

Macaulay je tokom suđenja prije 14 godina rekao nešto zanimljivo, što potvrđuje Jamesove i Wadeove optužbe protiv Jacksona iznesene u “Leaving Neverland”.

“Sjećam se nekog alarma koji bi se oglasio kada bi se neko približio vratima sobe”, kazao je tada kao svjedok.

Uprkos tome, Culkin je i nakon dokumentarca još jednom odbacio sve optužbe rekavši: “Nisam mogao vjerovati da su ti ljudi, prvo, rekli te stvari, a kamoli da su mislili iste stvari o meni.”

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *