Categories Vijesti o poznatima

Mike Tyson najavio otvaranje plantaže s marihuanom

Nakon što je u Kaliforniji legalizovana prodaja marihuane u rekreativne svrhe, bivši svjetski boksački prvak Mike Tyson već pravi planove za otvaranje vlastite plantaže.

“Iron Mike” će zajedno s partnerima zasaditi marihuanu na 40 hektara velikoj plantaži 60 kilometara jugozapadno od Nacionalnog parka Death Valley, gdje će se vršiti i istraživanja učinaka medicinske marihuane. Novim kalifornijskim zakonom, izglasanim na referendumu 2016., osobama starijim od 21 godine dopušteno je legalno posjedovanje, transportiranje, nabavka, potrošnja i distribucija do 28,5 grama marihuane, te osam grama koncentrirane marihuane.  U skladu s istim zakonom odrasle osobe smiju uzgojiti šest biljaka marihuane po kućanstvu, pod uslovom da one ne budu izložene na javnom mjestu, a u javnosti također nije dozvoljena ni konzumacija.

U Kaliforniji, u kojoj je prodaja marihuane u medicinske svrhe legalna od 1996. godine, industrija ‘trave’ predstavlja veliki biznis, a daljnjem rastu tog tržišta zasigurno će doprinijeti i novi zakoni. Pritom, procjenjuje se da kalifornijsko tržište vrijedi 1,6 milijardi dolara te da bi mu vrijednost do 2020. mogla narasti na 6,4 milijardi.

Izvor: n1.info.com/Foto: GettyImages

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *