Categories Vijesti o poznatima

Nepoželjna u Kini: Katy Perry ne može da nastupa na Victoria’s Secret reviji

Američka pevačica Katy Perry nije dobila vizu za Kinu gdje je trebalo da nastupi na predstojećoj reviji Viktorijinih anđela krajem mjeseca.

Foto: Guliver/Getty Images

Kineski mediji su objavili pismo u kojem Katy moli kineske vlasti da naprave izuzetak i u kojem se navodi da “ni na koji način neće ugroziti kinesko jedinstvo i integritet”.

Prije divije godine Katy Perty je razbjesnila kineske fanove nakon što je nastupila obmotana u zastavu Tajvana na koncertu Tajpeiju, ali i suncokrete koji su bili simbol protesta na Tajvanu i predmet spora sa Kinom, piše B92.

Kina tvrdi da je Tajvan njihova teritorija i vrši pritisak na međunarodne organizacije da ne dozvole ovoj zemlji da učestvuje u događajima pod imenom samostalne države, niti da koriste samostalnu zastavu.

Kinezi su joj izgleda samo kratko oprostili jer je prošlog novembra imala zakazan nastup koji je otkazala zbog “porodičnih problema”, iako fanovi sumnjaju da je u pitanju bila njena podrška Hillary Clinton i obaveze oko kampanje.

Inače, lista poznatih ličnosti iz SAD kojima Kina ne dozvoljava ulazak u zemlju sve je duža. Osim Katy Perry, na “crnoj listi” su i Lady Gaga, Bjork, Richard Gere i drugi.

IZVOR: HELLO!

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *