Categories Vijesti o poznatima

Oskarovka Lupita Nyong’o dobiće vlastito pozorište!

34-godišnja Kenijka već je postigla ono o čemu mnogle glumice sanjaju čitavog života.

Foto: Guliver/Getty Images

Naime, Lupita se 2013. godine proslavila ulogom u filmu ”12 godina ropstva” koji je potpuno pomeo konkurenciju na tadašnjim Oskarima, a ona je zaradila svoju prvu zlatnu statuu za najbolju žensku ulogu.

Svojom briljantnom predstavom u navedenoj drami Lupita je prikupila mnoštvo obožavalaca, no najvatreniji među njima sigurno je njezin otac.

Peter Anyang’ Nyong’o, inače guverner kenijskog okruga Kisumu, svojoj je ćerki u čast upravo tamo odlučio izgraditi veliko pozorište i dramski centar.

Sudeći prema fotografijama nacrta koje su osvanule na društvenim mrežama, kompleks koji će nositi Lupitino ime saastojaće se od spomenutog pozorišta, stadiona i vanjskog rekreacionog centra, a trebalo bi da postane postati okupljalište talentovanih mladih umjetnika.

Lupitin je otac prije dva mjeseca pobijedio na tamošnjim lokalnim izborima, a zaštitno lice njegove kampanje bila je upravo lijepa oskarovka.

Nakon što je 2013. postala ljubimica cijelog svijeta, Lupita se istaknula ulogama u filmovima poput ”Non Stop” i ”Ratovi zvijezda”, a uskoro bi trebala zaigrati i u novoj novoj verziji ”Charliejevih anđela”.

IZVOR: RTL.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *