Categories Vijesti o poznatima

Povodom 25. godišnjice smrti: Nirvanin menadžer izdaje novu knjigu o životu Kurta Cobaina

Povodom 25. godišnjice smrti Kurta Cobaina, bivši Nirvanin menadžer Danny Goldberg objaviće knjigu o njegovom životu pod nazivom “Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain”, piše NME.

Knjiga bi trebalo da bude objavljena 2. aprila, a istražuje Nirvanin vrtoglavi uspjeh od 1990. do 1994, počevši od dana kad su se Goldberg i njegov kolega John Silva dogovorili da budu menadžeri grupe pa sve do dana kada je Cobain počinio samoubistvo.

U te četiri godine Nirvana je objavila jedan od najvećih albuma “Nevermind”, Cobain je u vezi s američkom rock muzičarkom Courtney Love (54) dobio kći Frances (26) te se borio sa zavisnošću.

Knjiga će uključiti intervjue s basistom Kristom Novoselicem (53), Courtney Love i drugima.

Goldberg je rekao kako je počeo raditi s Kurtom godinu ranije nego je “Nevermind” snimljen te je ostao uz njega sve do njegove smrti.

“Medijski prikazi Kurta fokusiraju se na tragediju njegove smrti. Iako je nemoguće ignorisati unutrašnje demone koji su ga mučili, istražujući i pišući ‘Serving the Servant’, često sam se podsjetio Kurtove briljantnosti, smisla za humor i njegove ljubaznosti prema većini ljudi oko njega. Bio je tako složen da nijedna osoba nije iskusila istu osobu, ali se nadam da ću moći dodati još jednu dimenziju Kurtovoj ostavštini”, rekao je Goldberg.

Izvor: 24sata.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *