Categories Vijesti o poznatima

Pretty Woman: Ko je zapravo trebalo da se pojavi u glavnim ulogama?

Malo ko nije pogledao kultni film “Pretty Woman” koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Riječ je o neuobičajenoj romantičnoj komediji gdje se bogati biznismen zaljubi u prostitutku nakon što joj plati 1.000 dolara da provede sedmicu s njim.

Da, ne baš klasična ljubavna priča, ali naravno, ima svoj sretan kraj. Iako su Julia Roberts i Richard Gere glumili glavne likove, niko nije očekivao da će ovaj film postati takav hit.

View this post on Instagram

Wow. Can you believe it has been 30 years since #PrettyWoman came out. #forum6cinemastamworth

A post shared by Forum 6 Cinemas Tamworth (@forum6cinemas) on

Na film je potrošeno samo 17 miliona dolara, a zarađeno vrtoglavih 460 miliona, dobio je čak četiri nominacije za Zlatni globus te je tada 23-godišnju Juliju Roberts napravio novom holivudskom zvijezdom.

No, zamalo se ova glumačka postava nije ni našla u filmu, iako nam je sada teško zamisliti bilo koga drugoga. Naime, umjesto Richarda Gerea, za ulogu Edwarda razmatrali su se i John Travolta, Denzel Washington, Sylvester Stallone, Christopher Keeve i Kevin Kline. Nezamislivo, zar ne?

Kada je riječ o glumica, uz Juliju Roberts tu su bile Daryl Hannah, Winona Ryder, Jennifer Connelly, Jennifer Jason Leigh, Meg Ryan i Mary Steenburgen. Još jedan nezamisliv scenario!

Reditelj filma Garry Marshall na samom je početku u glavnim ulogama zamislio Al Pacina i Michelle Pfeiffer, ali je kasnije rekao kako mu se vizija za film u potpunosti promijenila kada su na kastinge došli Gere i Roberts.

Takođe, originalna verzija scenarija uopšte ne završava sretno te par krene svako svojim putem i Marshall je priznao da bi vjerovatno tako završio i na malim ekranima da su u glavnim ulogama ostali Pacino i Pfeiffer.

“Između Julie i Richarda je bila prejaka hemija. Vidljiva je bila na malim ekranima, a i na audicijama. Zaista nismo mogli zamisliti da film završi drugačije”, rekao je reditelj jednom. I zahvalni smo da je tako ostalo, njih dvoje su zaista najbolja moguća kombinacija.

Izvor: 24sata.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *