Categories Vijesti o poznatima

R. Kelly je opasan za maloljetnice i prijeti mu doživotni zatvor

Pjevač i producent Robert Sylvester Kelly, poznatiji pod umjetničkim imenom R. Kelly, suočava se s novom optužbom za seksualno zlostavljanje. Navodni se incident dogodio 2001. kada je Kelly pitao žrtvu da ga posjeti u njegovoj hotelskoj sobi u Minneapolisu. 

Sve je počelo kada je pjevač na koncertu upoznao djevojku koja je od njega tražila autogram. Ostavio joj je broj telefona i platio 200 dolara da skine odjeću i ima seksualni odnos s njim. Djevojka je u to vrijeme imala 16 godina, a druženje je uključivalo ‘goli ples’ i dodire, a tužitelj je rekao kako ipak nije došlo do seksualnog odnosa. Navodnu žrtvu zastupa Gloria Allred.

– Željela bih naglasiti da moja klijentica nije prostitutka. Ona je žrtva gospodina Kellyja – rekla je advokatica, dok je pjevačev branitelj kratko poručio: ‘Ma dajte molim vas, to je apsurd’. Na ročištu u saveznom sudu u Brooklynu pjevaču je odbijena kaucija zbog optužbi za ucjenjivanje i seksualno zlostavljanje te mu je određen pritvor. Kelly nije priznao krivicu ni za jednu tačku optužnice protiv njega.

Optužen je i za dječju pornografiju 2002. nakon što se pojavila video kaseta na kojoj je navodno prikazan njegov seks s maloljetnom djevojkom. Ipak, ona je odbila svjedočiti pa je Kelly oslobođen 2008. Prijeti mu doživotna kazna zatvora jer i dalje predstavlja opasnost za maloljetnice.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *