Categories Putovanja

Prvi hostel u pijesku trenutno je glavna atrakcija Australije

Prvi potpuno funkcionalan pješčani hostel na svijetu, prava je meka za sve svjetske putnike s ruksacima na leđima ili pak one željnih malo drugačijih avantura.

Hostel izrađen od 24 tone pijeska, otvorio se na plaži Kurrawa u Australijskom gradu Gold Coast.

Dizajn hostela inspirisan je “Ratovima zvijezda” te podsjeća na kuću Lukea Skywalkera na planetu Tatooine. Hostel će ugostiti do 10 sretnika, jer je koncipiran na principu jedne spavaonice od osam kreveta te jedne privatne sobe za dvije osobe.

U ponudi ima potpuno opremljen bar, odbojku na pijesku i kauč formiran u pijesku. Hostel će takođe biti baza za niz aktivnosti otvorenih za javnost, uključujući radionicu za izrađivanje skulptura od pijeska i jogu na plaži.

Koncept za hostel razvila je kreativna agencija Lively Worldwide, zajedno s dizajnerom Jonom Dowdingom, poznatim po svom radu na George Millerovom legendarnom filmu “Mad Max”, kao i na filmu “The Blue Lagoon” iz 1980. godine, u kojem glume Brooke Shields i Christopher Atkins dvoje adolescenata nasukanih na pješčanom pustom otoku.

Nažalost, ovaj hostel u pijesku neće trajno raditi, nego će postajati samo tri dana. Već zavidimo sretnicima koji će u svoje živote upisati ovu nesvakidašnju avanturu.

IZVOR: wall.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *