Categories Kosa

Najčešće greške zbog kojih rizikujete ljepotu svoje kose

Lijepa i zdrava kosa san je svake žene. Žene se trude da njihova kosa izgleda lijepo i sjajno, ali da bi to postigle, često oštete svoju kosu, ponavljanjem jednih te istih grešaka.

Pogledajte koje su najčešće beauty greške, kojima kosu oštećujete, a spremili smo za vas i savjet kako da ih izbjegnete:

1. Pretjerujete sa šamponom za suho pranje

Šamnpon za suho pranje vaše je omiljeno rješenje za one trenutke, kada ne stižete da operete kosu. Međutim, ako je on svakodnevni dio vaše rutine, vremenom će izazvati kontraefekat. Suhim šamponom možete zapušiti pore i spriječiti cirkulaciju vazduha, što će dovesti do pretjeranog mašćenja vaše kose. Koristite šampone sa zobenim proteinima, koji će pružiti vašoj kosi bolji volumen, a regenerator nanosite samo na vrhove. Na ovaj način, kosa će vam duže ostati čista.

2. Izlažete je previsokim temperaturama

Ako se vodite logikom da ćete brže osušiti ili oblikovati kosu ako peglu ili figaro ugrijete na najvišu temperaturu, potpuno ste u pravu, ali ćete tako kosu oštetiti mnogo brže. Previsoka temperatura može spaliti kosu i u potpunosti ukloniti njena prirodna ulja, te je učiniti beživotnom i suhom. Izbjegavajte maksimalnu temperaturu prese za kosu i uvijek koristite proizvode za zaštitu od toplote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *