Ako tražite promjenu, pramenovi boje karamele među najljepšim su trendovima za proljeće

by | 28 Marta, 2024

Ukoliko kao i mi razmišljate o promjeni boje kose, ovo je boja koja nam se čini kao odličan odabir za prijelazni period. Bilo da ste plavuša ili brineta, uz nju će i vaši uvojci i vaš ten zablistati

Karamel plava boja kose najčešće je topla i bogata nijansa koja spaja plavu i karamel tonove kako bi stvorila prekrasan, osunčani izgled. Obično se sastoji od mješavine zlatnih i medenih tonova s primjesama karamele ili meda, dajući kosi prirodan izgled.

Varijacije karamel boje

Kad je u pitanju ova boja kose, postoje varijacije u nijansama koje se mogu klasificirati kao tople ili hladne. To omogućuje svim plavušama i brinetama – bez obzira na podton vaše kože – uživanje u ovoj sofisticiranoj boji kose koja izgleda savršeno u svim godišnjim dobima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli F R A N K I E (@frankiegascoine)

Topla karamel plava

Tople karamel plave nijanse imaju zlatne, medene ili bakrene podtonove koji stvaraju sunčan i živahan izgled. Ove nijanse često laskaju osobama s toplim tonovima kože i mogu vizualno posvijetliti vaš ten. Topla karamel plava boja kose može varirati od svijetle do tamne, tako da možete birati željeni intenzitet boje.

Hladna karamel plava

Hladne karamel plave nijanse, s druge strane, imaju hladnije podtonove poput pepeljaste ili bež boje koje su pomiješane s tonovima karamele. Ove su nijanse obično prigušenije i suptilnije u usporedbi s toplim karamel plavim tonovima. Hladna karamel plava boja kose može vrlo lijepo pristajati osobama s hladnim tonovima kože.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Denis Dervisi (@denisdervisi)

Kako se postiže i održava karamel boja kose

I tople i hladne karamel plave nijanse mogu se postići raznim tehnikama bojanja kose, kao što su balayage, pramenovi ili nanošenje pune boje. Važno je uzeti u obzir ton vaše kože i lični stil kad birate između toplih i hladnih karamel plavih nijansi kako biste bili sigurni da će željena boja najbolje poboljšati vaš cjelokupni izgled.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Imajte na umu da održavanje karamel plave boje kose zahtijeva redovne odlaske u frizerski salon i pravilnu njegu kose kako bi boja uvijek izgledala svježe i vibrantno. Korištenje proizvoda za kosu namijenjenih obojenoj kosi, kao i dogovaranje za redovne termine sa svojim frizerom može vam pomoći da duže očuvate ljepotu svojih pramenova.

Hydro bob je najpoželjnija frizura za ovo proljeće

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.