Categories Kosa

Pet savjeta koji će spasiti vašu kosu od oštećenja

Iako obožavamo sunčane ljetne dane, oni znaju biti pogubni za kosu. Svi smo se barem jednom vratili s odmora izblijeđene boje za kosu, ispucalih vrhova ili osjetljivog tjemena. Zato izdvajamo pet savjeta koji će spasiti vašu kosu od oštećenja uzrokovanih suncem i vodom.

Kvaliteta vode

Možda je razlog oštećenjima na vašoj kosi samo taj što odmarate na području gdje je voda tvrđa i zbog toga vaša kosa postaje neukrotiva. Osigurajte kosi dodatnu hidrataciju i njegu, ako boravite na području gdje je voda puna kamenca.

Zaštita kose

Prije odlaska na plažu obavezno stavite hranjivo ulje na kosu, posebno na vrhove i na taj način se zaštitite od sunca i slane vode.

Zaštita tjemena

Tjeme je dio kože koji je najneotporniji na sunce, stoga je bitno da nosite kapu ili šešir kada se izlažete suncu. Ako ipak primijetite da vam je tjeme crveno i suho, oslonite se na gel od aloe vere.

Koristite vlastiti fen za kosu na putovanjima

Bilo bi poželjno da pustite kosu da se prirodno osuši,ali ako ne možete bez fena preporučljivo je da to bude onaj koji i inače koristite.

Pegle za kosu ostavite kod kuće

Ravnanje kose u ljetnim mjesecima je zbog vlage u zraku pravi izazov, zato dopustite svojoj kosi da se odmori i peglu za kosu ostavite kod kuće.

Izvor: elle.hr/Foto: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *