Categories Lice & Make-up

Make-up: Njegovo visočanstvo primer – 10 najvažnijih lekcija!

Pravim odabirom primera osiguraćete sebi savršen izgled šminke, blistav izgled kože lica i potpuno ujednačen ten. Ipak, prije kupovine ovog proizvoda, upoznajte se s nekoliko osnovnih pravila njegovog korištenja.

#1 Ne koristite hidratantnu kremu prije primera!

Iako ste vjerovatno upoznati s pravilom da prije nanošenja pudera lice obvezno treba hidratizovati odgovarajućom kremom, to nije slučaj ako se odlučite za korištenje primera. Ova dva proizvoda najčešće se ne mogu pravilno izmiješati, što rezultira neujednačenim i neprirodnim izgledom kože. Dakle, primer će odlično zamijeniti hidratantnu kremu i kožu lica potpuno pripremiti za daljnje šminkanje.

#2 Primer umjesto highlightera

Primer reflektuje svjetlost pa nakon njegovog nanošenja koža izgleda blistavo i svježe. Baš zato se ovaj proizvod može koristiti i za isticanje određenih dijelova lica, ali i kako bismo licu dali dodatni sjaj i svježinu.

#3 Za prikrivanje nesavršenosti

Primer će vas u velikoj mjeri riješiti problema neujednačenog tena, crvenila kože i svih drugih nesavršenosti i tako će vam uštedjeti dosta vremena, ali i drugih proizvoda za prikrivanje nesavršenosti poput korektora.

#4 “Uklanja” pore

Primer se smatra pravim “čistačem” pora i zato ima široku upotrebu u svijetu poznatih ličnosti. Naime, brojne slavne dame služe se ovim trikom pa pred snimanja uvijek na svoje lice nanose primer koji vidljivo prekriva njihove pore i čini kožu savršeno glatkom.

Nastavak na sljedećoj strani…

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *