Categories Tijelo

6 najskupljih beauty tretmana na svijetu

Beauty industrija već dugo nameće standarde ljepote kojih se nekad gotovo nemoguće pridržavati. Odrastamo listajući časopise u kojima je koža svima uvijek savršeno glatka i zategnuta, bore su nepostojeći problem, a celulit pojam o kojem se nevoljno govori.

Pojava društvenih mreža je ovaj fenomen podigla na viši nivo, pa se tako danas naveliko služi filterima koji će vas nakon već nakon jednog klika učiniti ljepšima.

Koliko god se otvoreno priča o tome da su takve fotografije nerealne i forsirana priču oko ljepote koja dolazi iznutra, činjenica je da će većina i dalje biti voljna da plati veću količinu novca da isproba novu “čudotvornu” kremu o kojoj se priča ili pak tretman koji, navodno, sigurno uklanjanja celulit. Istražili smo najskuplje i najneobičnije među takvim tretmanima, a u nastavku možete saznati više.

1. Plasmolifting

Ako govorimo o trenutno najpoželjnijem tretmanu u svijetu bogatih i slavnih, upravo je ovo onaj s kojim treba započeti. Šira publika ga je upoznala preko Kim Kardashian prije nekoliko godina, a zanimanje i dalje ne prestaje. Često nazivana i “Vampire Facelift”, ova metoda podrazumijeva ubrizgavanje vaše krvne plaze injekcijama u lice, što bi trebalo da ima efekt pomlađivanja. Ako se odlučite na takvo šta, budite spremni da izdvojite oko 1.500 dolara po tretmanu.

2. Njega kavijarom

Ova ekskluzivna namirnica se ne nalazi samo u najboljim svjetskim restoranima, već i kozmetičkim centrima. Vjerovatno najpoznatija linija koja uključuje kavijar je ona kuće La Prairie, rađena za efekt svjetlije kože, zaglađivanje kože i njeno pomlađivanje. Puni tretman ovom linijom se može isprobati u sklopu hotela Ritz Carlton na Manhattanu, a koštaće vas oko 1.250 dolara.

3. Kupka vodom Evian

Da, i to je moguće! Za basnoslovnih 11.000 dolara možete se kupati u hiljdama litara vode Evian. Usluga je dostupna isključivo u penthouseu Hotela Victor u Miamiju, a priča se da ga često koristi Serena Williams.

4. Masaža dragim kamenjem

Ako se kojim slučajem zateknete u nekom od hotela u vlasništvu Donalda Trumpa, raspitajte se za ovu sasvim posebnu masažu. Sat i po će vas koštati oko 300 dolara, a masiraće vas safirima, kristalima ili rubinima. Ovaj tretman obuhvavata masažu cijelog tijela preko kojeg se prelazi kamenjem, uz prethodno nanošenje ulja.

5. Maska od 24-karatnog zlata

Od davnina je poznato kako zlato ima svojstvo pomlađivanja i zaglađivanja kože. Drugim riječima, zlato je u svijetu kozmetike dobro poznato. Radi se o tretmanu čišćenja lica nakon kojeg se stavlja maska od zlata u formi ulja. Ako želite da isprobate djeluje li zlato blagotvorno i na vašu kožu, spremite se da izdvojite između 200 i 400 dolara.

6. Masaža kaktusom

Jedan od najpoznatijih tretmana meksičkog hotela Four Seasons je svakako masaža kaktusom. Zvuči bolno, ali zapravo nije, budući da se bodlje uklone prije tretmana. Iz posebnih vrsta se dobija se tečenost koja liči na onu iz aloe vere i umiruje kože i čini ju hidriranom. Brzo se upija i ne ostavlja osjećaj ljepljivosti na koži, što je dodatan plus. Ali za to ćete morati platiti oko 400 dolara…

IZVOR: Buro247

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *