Categories Tijelo

Vježbe + bolje držanje i rezultat će biti podignute grudi!

Ako patite jer vas priroda nije obdarila velikim grudima, ne razmišljajte o operaciji ili preparatima za povećanje koji vam mogu nanijeti više štete nego koristi! Zašto ne biste učinile nešto što spada u zdrave i bezbjedne procedure. U ovom tekstu nećete pronaći recepte za čarobne preparate, a ni uputstvo šta sve možete da dodate u svoj grudnjak. Riječ je o provjerenim vježbama koje će vam uz atraktivniji izgled podariti i bolje držanje tijela i opšte zdravlje organizma!

Grudi je moguće povećati i vježbama samo prije toga se morate upoznati s važnim pojmovima i načinima da to učinite. Ne treba miješati pojam – mišići grudi i pojam – mliječne žlijezde. U mliječnim žlijezdama ne postoje mišići koji se mogu povećati, one imaju potpuno drugačiju strukturu. Uvećati mliječnu žlijezdu možete samo hirurškim putem, jer su tako definisane prirodno. Povećati i zategnuti mišiće grudi jeste sasvim realno.

Foto: Arhiva portala
Foto: Arhiva portala

Fizičke vježbe će podići grudi, povećaće obim grudi u cjelini, daće tonus i impresivan izgled. Nezavisno od veličine mliječnih žlijezda, ove vježbe će učiniti vaše grudi još atraktivnijim.

Vježba #1 Jednom od efikasnih vježbi za uvećanje obima grudi, smatraju se sklekovi. Dlanovi treba da budu postavljeni malo šire od širine ramena, stopala sastavljena ili blago razdvojena. Radite tri serije po 15-20 ponavljanja. U prvo vrijeme, dok mišići ne ojačaju, radite ovu vježbu na koljenima, u umjerenom tempu.

Vježba #2 Druga efikasna vježba za uvećanje grudi u kućnim uslovima jeste vježba sklekova uz zid. Izvodi se lako i jednostavno. Stavite ruke na zid i radite sklekove. Rade se tri serije po 10 ponavljanja. Vježbe se rade sporo, čak veoma sporo.

 

Vježba #3 Najefikasnija vježba za uvećanje grudi je sljedeća: lezite na pod ili loptu (ako želite podići grudi), i podižite tegove. Tri serije po 8-10 ponavljanja. Vježba se radi umjerenim tempom.

Vježba #4 I na kraju još jedna efikasna vježba sa tegovima, kojom dobijamo jasnu konturu grudi. Radi se na isti način kao i prethodna vježba i to tri serije po 15-20 ponavljanja. Radi se u umjerenom tempu, tegovi ne treba da budu previše teški.

Savjet plus: Prije nego, što počnite da radite vježbe, zagrijte mišiće i uradite istezanje. Ove vježbe treba raditi dva do tri puta sedmično, jer je to idealno za grudi. Nikad ne vježbajte dva dana zaredom, jer mišićima treba vremena za oporavak.

Tekst: Ljepota&Zdravlje

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *