Categories Stvarni život

11 znakova da ste nezdravo zavisni od ljubavi – prepoznajte ih!

#7 Uvijek brinete kako ga/nju zadovoljiti

Toliko vremena razmišljate i brinete o tome kako partnera/partnericu usrećiti da ste sasvim zaboravili na sebe i vlastite želje, potrebe… S druge strane, koliko god se vi trudili, on/ona postaje sve neugodniji i kritičniji, na različite načine iskazuje nezadovoljstvo vama. Moguće je i da se ponaša manipulativno izazivajući u vama zbunjenost, dezorijentisanost.

#8 Ignorišete znakove upozorenja

Poput verbalnog zlostavljanja u koje čak počinjete vjerovati. Na primjer, govori vam da ste ludi ili nesposobni, a vi pomalo mislite da ste zaista takvi i zaslužujete da se on/ona tako ponaša prema vama. Svjesni ste da to nije ispravno i vodi vas u ponor, ali ignorišete znakove upozorenja, čak i kada vas prijatelji i porodica upozore na to. Čak se i udaljavate od ljudi kojima je stalo do vas jer znate da su u pravu.

#9 Izmišljate isprike za nju/njega

Izvinjavate se zbog ponašanja partnera/partnerice, zbog bezobraštine, laganja, nepouzdanosti, nebrige… Vjerujete da će ga/nju vaša ljubav promijeniti, ali to se neće dogoditi.

#10 Van kontrole ste stalno

Život vam se svodi na to da više ne znate ko ste ni gdje idete. Osjećate se kao da ste izgubili kontrolu nad svojim životom. U glavi vam konstantno vlada zbrka.

#11 Stalno je neka drama

Zapravo, kao da iz jedne drame uskačete u drugu, i tako konstantno – suze, borbe, tuga, svađa… Sve to često postaje kao predigra, prije nevjerovatnog, intenzivnog i strastvenog seksa. Ali, sve vas to užasno iscrpljuje, a to ne čudi – to nije zdrav ljubavni odnos.

Izvor: 24sata.hr Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *