Categories Stvarni život

Jeste li dovoljno hrabri da uđete u otvorenu vezu?

U vezi ste, a željeli biste malo drugačijeg uzbuđenja. Možda nekog novog, nekog ko će vas osvježiti, a da veza u kojoj se već nalazite ne trpi. Želite vezu koja je “otvorena”. Dobro razmislite jeste li spremni na tako nešto. Ovakvi odnosi mogu da budu veoma komplikovani. Imate li snage da partneru date etičku dozvolu da pronađe drugu, jer ne zaboravite, takav odnos treba da odgovara oboma.

Šta je potrebno da biste bili sigurni da ste sposobni za “otvorenu vezu”?

#1 Poštovanje partnera

Najveća greška koju možete napraviti jeste da pokušate da svakom partneru posvetite podjednako vremena. Veze su svaka za sebe drugačije i svaki partner je drugačiji i ima drugačije navike. Bilo bi, na primjer, jako ružno da kažete partneru kako je upao u termin onog drugog.

#2 Pripremite partnera na svoje želje

Važno je da svom partneru na vrijeme kažete kakvu vrstu veze želite. Možete kroz razgovor nagovijestiti kako se to dešava nekom vašem prijatelju, čisto da vidite reakciju.

#3 Nemojte biti ljubomorni

Imajte na umu da nijedan momak neće pristati da vas dijeli s još jednim momkom ako vi niste saglasni s tim da se on viđa s drugim djevojkama. Čak i ako on ne osjeća potrebu za drugom ženom, neće smatrati vašu nagodbu poštenom. Zato zaboravite na ljubomoru i uživajte sa kada ste zajedno, jer vi ste kreator čitavog plana!

#4 Postavite pravila

Nemate oboje ista očekivanja. Za nekoga je otvorena veza flertovanje, poljubac, dok je drugima seks ono što žele. Zato je potrebno razgovarati o granicama do kojih ćete ići, o tome šta ćete govoriti jedno drugom, a šta ne i koliko često ćete stupati u veze s drugima.

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *