Categories Stvarni život

Neke stvari u vezama trebaju ostati među partnerima

Većina stručnjaka smatra da bi neki detalji iz ljubavne veze ili braka ipak trebalo da ostanu između partnera i ne bismo ih smjeli dijeliti sa drugima, čak ni ako se radi o najboljim prijateljima.

Mnogi od nas imaju potrebu ispričati sve probleme svojim prijateljima. Bez obzira na to kakve je prirode problem, osjećamo se bolje kada se povjerimo onima koji nas najbolje razumiju, a najčešće ipak razgovaramo o ljubavnim problemima. Međutim, mnogi stručnjaci smatraju da bi neki detalji iz veze ipak trebali ostati između partnera i ne bismo ih smjeli dijeliti s drugima.

1. Svađe sa porodicom svog partnera.

Svi ponekad imamo neku zamjerku na ponašanje nekog člana partnerove porodice, ali to bismo trebali zadržati za sebe. Ljudima je u prirodi da zauzmu defanzivni stav kada je u pitanju njihova porodica, a vi nikada ne možete znati hoće li komentar koji ste nekome ispričali u povjerenju doći do partnera ili porodice i izazvati svađe.

2. Partnerova seksualna fantazija.

Fantazije bi trebale biti tajna jer se radi o najintimnijem dijelu seksualnog života. Ponekad su partnerima potrebne  godine da bi ih izgovorili i očekuju da to ostane vaša zajednička tajna, a ne tema rasprava.

3. Privatna informacija.

Molim te da ovo ostane među nama, rečenica je koja nas obvezuje na čuvanje tajne. Bez obzira na to o čemu se radi, ako nas partner zamoli za diskreciju, onda smo dužni poštovati njegovu želju.

4. Neki nedostaci.

Informaciju o lošem zadahu ili nogama neprijatnog mirisa zadržite za sebe. Tačnije, na pristojan način recite partneru što vam smeta jer bi to trebalo da čuje samo on, a ne vaše prijateljice. U pitanju su problemi koji se mogu riješiti i nema potrebe za stvaranjem neugodnih situacija, pogotovo ako se radi o stvarima zbog kojih se partner ionako osjeća nesigurno.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *