Categories Stvarni život

U vezi ste, a dosađujete se? Evo kako da prebrodite krizu!

Dosada u vezi može samo da bude znak da ste jako opušteni zajedno, a može da bude i znak upozorenja. Ako vam se čini da ste postali dosadan par, uz ovih nekoliko načina to ćete lakše promijeniti.

Foto: Guliver/Thinkstock

#1 Prestanite prebacivati krivicu

Najjednostavnije je tražiti krivca za to što vam je veza manje zabavna nego prije. Umjesto da trošite energiju na svaljivanje krivice na nekog drugog, pokušajte da se zapitate šta sami možete da učinite kako biste vezu vratili na staro.

#2 Fokusirajte se na male stvari

Jedan od najčešćih uzroka dosade u vezi je činjenica da prestajemo da cijenimo male stvari. Na početku svemu dajemo preveliki značaj, a jednom kad nam postane ugodno u vezi, počinjemo da ponašamo sasvim obrnuto pa ne cijenimo sitnice.

#3 Uzmite vremena za sebe

Ponekad se dosada u vezi može izliječiti tako da se svako više posveti sebi. Umjesto da sve pokušavate da radite zajedno, uzmite vrijeme za sebe i odvojite se jedno od drugog. Velike su šanse da ćete tada biti puno bolje volje i lakše pobijediti dosadu.

#4 Počnite da se zabavljate

Toliko je očito, a upravo to zaboravljaju mnogi parovi čija je veza postala dosadna. Prije nego što zaključite da vam je veza izgubila čar, provjerite niste li se možda samo prestali zabavljati.

#5 Nemojte dosadu shvatati preozbiljno

Dosada u vezi može da bude samo faza, a umjesto da je odmah počnete shvatati kao prokletstvo, pokušajte je jednostavno prigrliti. Lako je moguće da je to samo mirnija faza nakon koje ćete se opet vratiti u svoje staro, zabavno izdanje.

Foto: Guliver/Thinkstock Izvor: Index.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *