Categories Seks savjeti

7 seksi maštarija i njihovo skriveno značenje (pronađite se)

Naša mašta je tačka na i našeg života. Sve što se trenutno u stvarnosti čini nemogućim i nedostižnim, možemo sasvim jednostavno napraviti i postići u našem svijetu snova. To vrijedi i za seks. Međutim, seksualne maštarije uglavnom imaju još dublji nivo. Na primjer, mogu biti odraz nekih svakodnevnih promišljanja pa i konflikata.  

Psiholozi kažu da su maštarije naš privatni “neverland” u kojem pravimo seksualne eksperimente bez granica, griže savjesti ili srama te su te igrice često odraz naših stvarnih problema. To znači sljedeće: ako se pitamo i otkrijemo šta znače te naše maštarije, onda možemo artikulisati naše želje i savladati strahove.

#1 Isto i isto se slaže: seks sa ženom

To vas uzbuđuje? Razumljivo, pa žene su posebno lijepa bića. Možda vam je trenutno jednostavno pun kofer muškaraca. A s druge strane vam se žensko tijelo čini intimnijim i poželjnijim? Naravno da to ne znači da ste lezbijka – možda malo biseksualni ili si jednostavno tek radoznali.

#2 Seks sa više muškaraca

Sasvim je jasno da žudite za divljenjem. Seksualne maštarije s više muškaraca otkrivaju vašu želju za pažnjom. Vjerovatno ste malo egzibicionistički nastrojeni te uživate kad imate moć nad drugima. Nema sumnje da tražite potvrdu.

#3 Pokoravanje i dominacija

Čežnja za pokoravanjem ili nadmoći nerijetko je ukorijenjena u svakodnevici. Možda svaki dan morate donositi teške odluke, stalno nosite veliku odgovornost i vi si ti koja na kraju morate o svemu odlučivati. Dakle, nije ni čudo da želite ponekad predati kontrolu nekom drugom. I obrnuto. U svakodnevici se morate prilagođavati svima i sve odlučuju drugi umjesto vas. Naravno da u seksualnim maštarijama želite biti ona koja dominira nad drugima. Dok god su te igrice prihvatljive za oba partnera, smijete uživati u njima.

#4 Seks u kabini za presvlačenje

Već vas i pomisao na seks na neobičnim mjestima uzbuđuje? Takođe vas uzbuđuje i pomisao da bi vas neko mogao uhvatiti na djelu? Onda iza toga vjerovatno stoji vaša želja za više slobode. Na javnim mjestima se moramo ponašati kako nam to nalažu pravila te ne smijemo prelaziti neke granice. Sve kontra želite postići sa seksom na javnom mjestu…

#5 Pali te uniforma

Seksi policajac, zgodni doktor, vrući vatrogasac ili pametni pilot: važno je da nosi uniformu! Ako su vam ta gospoda u mislima, moguće je da imate problema s autoritetom te čeznete za zaštitnikom. I hej, ko je bolji od muškarca u službenoj uniformi?

#6 Seks sa šefom na radnom stolu

Jasno je: ako se palite na šefa, želite napredovati na poslu. Logično, zar ne?

#7 Ko je taj lik? Seks sa strancem

Želite avanturu, strast, beskompromisan seks bez posljedica. Pali vas pomisao na seks s potpunim strancem? Onda vam je vjerovatno dosadna svakodnevica te bi rado preskočili granice i pobjegli.

Izvor: miss7.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *