Categories Seks savjeti

Koliko treba da traje seks?

Brojna istraživanja pokušala su da odgovore na pitanja o tome kada je najbolje vrijeme za seks i koliko dugo traje idealan seks. Najnovija anketa sprovedena u Velikoj Britaniji još jednom se pozabavila ovim pitanjem.

Pokazalo se da parovi najmanje žele seks utorkom, a kako se sedmica približava kraju, tako i seksualna želja sve više raste.

Ljudi najviše vode ljubav petkom i subotom, a idealno vrijeme za vruće igrice je prije 23 sata. Seks, sudeći prema izjavama ispitanika, ne bi trebalo da traje duže od 23 minuta, a najbolja poza većini parova je ona u kojoj je žena gore.

Osim toga, za seks im je važan i ugođaj, pa tako 66 posto žena i 88 posto muškaraca uživa u vođenju ljubavi sa upaljenim svjetlima kako bi mogli da uživaju u pogledu na partnerovo lice i tijelo. Međutim, trećina pripadnica ljepšeg pola više voli da je mrak jer se ne osjećaju bolje u svojoj koži.

Oko seksa se više trude muškarci, pa tako prvi korak napravi njih 79 posto u odnosu na 46 posto žena. Oko polovine ispitanih dama nikad nije odbilo svog partnera, a one koje to čine uglavnom to rade zbog umora.

Poljubac i maženje najlakši su put do seksa, a parovi najčešće vode prije spavanja, dok gledaju televiziju, nakon večernjeg izlaska, ali i nakon dolaska s posla.

Ali, ako žele da malo rasplamsaju strasti 19 posto njih probaće seks u automobilu, pod tušem ili u kuhinji.

Izvor: net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *