Categories Seks savjeti

Možete li bez seksa 30 dana? Evo zašto bi to bilo pametno…

Pogledajte kakve sve koristi možete imati ako na mjesec dana odustanete od seksa.

Foto: Guliver/Getty Images

Šta je seksualna detoksikacija?

Sex Detox je naslov knjige Iana Kernera, u kojoj preporučuje detoksikaciju čak i u seksu u cilju obnove odnosa, revitalizacije intimnosti i podmlađivanja ljubavnog života. Seksualni detoks je pogodan za parove i za pojedince, za gayeve i heteroseksualce, za starije i mlađe.

Zašto bi trebalo da se odreknemo seksa?

Ponekad smo tako duboko prepušteni odnosima sa partnerom, da ne vidimo ništa osim toga i ne primjećujemo šta može postati štetno za pojedinca ili za vezu. U to doba, dobro je napraviti seksualni detoks, sa kojim osvježavamo odnos i seks. Kada ostavimo seks na neko vrijeme, možemo saznati koji su problemi u odnosu i gdje ti problemi stvarno leže. Problemi koji se odnose direktno na seks mogu se takođe riješiti.

Plan detoksikacije

Ian Kerner pravi tridesetodnevni plan za seks detoks, koji se može pratiti. Možete se pozabaviti sa partnerom ili sa sobom. Za svaki dan planirana je aktivnost, kao što je čitanje, gledanje starih fotografija, vježbe za disanje i tako dalje. Sve ovo on koristi da biste saznali šta je u stvari vaš mentalni obrazac idealizovanog partnera i seksualnih ili erotskih aktivnosti. Dio knjige je takođe posvećen dnevnicima, upitnicima i vježbama za disanje.

Uzmimo seks iz menija i uživajmo u ljubavi

Sa dobrovoljnim odbacivanjem seksa na 30 dana, trebalo bi da se stekne saznanje o tome šta se stvarno dešava sa nama u spavaćoj sobi, kako to utiče na odnos i obrnuto. Jedan od glavnih rezultata je da naučimo da cijenimo partnera svaki dan, a sa njim i seks i ljubav – svakog dana ponovo, i da ne uzimamo ove stvari kao očigledne.

IZVOR: ŽENSKI MAGAZIN

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *